Banjaluka: Renovirana baraka u parku Mladen Stojanović

Društvo

Obnovljene prostorije društvenog doma i mjesne zajednice Rosulje koje se nalaze u parku “Mladen Stojanović” od danas su dostupne stanovnicima ovog naselja, zahvaljujući projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji zajednički sprovode ambasade Švedske i Švajcarske, Razvojni program UN (UNDP) i Grad Banjaluka.

 

– Zahvaljjući saradnji sa UNDP-om, u šest banjalučkih mjesnih zajednica su realizovani različiti projekti. U Saračici je saniran trotoar, u Česmi škola, u Šargovcu balon za fudbal, a ovdje u Rosuljama smo aktivirali društveni objekat koji će biti prostor za različite društvene aktivnosti uz poslove mjesne zajednice. Jedna od tih aktivnosti je i koncipiranje projekata za djecu, mlade i starije osobe – naglasio je gradonačelnik Igor Radojičić.

 

Mari Bajstrom iz Odjeljenja za razvoj ambasade Švedske u BiH, istakla je da vlada ove zemlje podstiče realizaciju projekata koji podrazumijevaju jačanje građanskog aktivizma.

 

Šef Kancelarije UNDP-a u Banjaluci, Goran Vukmir, kazao je da su u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, u Banjaluci provedeni projekti čija je ukupna vrijednost oko 350.000 KM, koje su zajednički uložili UNDP i Grad.

 

– Privodimo kraju prvu fazu ovog projekta čiji je ukupni budžet bio 8,5 miliona švajcarskih franaka i realizovan je u 24 jedinice lokalne samouprave u BiH. Uključeno je bilo preko 130 mjesnih zajednica od čega u Banjaluci njih šest. Pored unapređenja infrastrukture, cilj ovog projekta je bio da podstakne građane da aktivno učestvuju u društvenim aktivnostima. Ovaj društveni centar u Rosuljama je primjer takvog pristupa i u njemu će se održavati forumi građana, ali i niz drugih aktivnosti udruženja penzionera, Centra za socijalni rad i slične aktivnosti – zaključio je Vukmir.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *