Uručena britanska donacija za dva helikopterska skvadrona OS BiH

Društvo

Oružane snage BiH dobile su danas novu opremu za spasavanje za dva helikopterska skvadrona Brigade vazdušnih snaga i protivvazdušne odbrane, u vrijednosti od 100.000 KM koje je obezbijedila Vlade Velike Britanije.

 

Oprema je dodijeljena Prvom helikopterskom skvadronu stacioniranom u Zalužanima kod Banjaluke i Drugom helikopterskom skvadronu stacioniranom u Rajlovcu kod Sarajeva, saopšteno je iz Ambasade Velike Britanije u BiH.

 

Britanski ambasador u BiH Metju Fild i načelnik zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general pukovnik Senad Mašović prisustvovali su u kasarni Rajlovac kod Sarajeva primopredaji opreme koja uključuje i dvije specijalne korpe za spasavanje.

 

Ova oprema će unaprijediti sposobnosti Oružanih snaga BiH u akcijama traženja i spasavanja kao obliku vojne podrške civilnim strukturama u odgovoru na prirodne i druge nepogode.

 

“Uloga Oružanih snaga u ovim akcijama je veoma značajna, a do sada su one pomogle u spasavanju više od 2.800 osoba u BiH”, navedeno je u saopštenju.

 

Ova donacija Vlade Velike Britanije je dio podrške koju ona pruža Oružanim snagama BiH s ciljem razvijanja i jačanja vojne podrške civilnom sektoru.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *