Kanjon Suturlije nova turističko-rekreativna destinacija

Društvo

Kanjon Suturlije bi uskoro moglo postati nova turističko-sportsko rekreativna destinacija sa svim pratećim sadržajima neophodnim za razvoj turizma.

 

Zaključak je to sastanka predsjednika Skupštine grada Zoran Talića sa stručnjacima iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma.

 

– Ideja je da napravimo ljepši ambijent i da ta destinacija bude pristupačna svim ljubiteljima prirode. S tim ciljem u narednom periodu uputiću prijedlog za utvrdjivanje zoning plana nadležnima kako bi taj lokalitet pretvorili u jedan sasvim novi sportsko-rekreativno turistički centar na području Banjaluke- kazao je Talic.

 

Stručnjak iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma Goran Dimitrić smatra da Suturlija svakako ima potencijal da privuče još više turista u Banjaluku.

 

– Formirali smo tim stručnjaka sa željom da napravimo najadekvatniji ambijent na lokalitetu Suturlije kako bi ga pretvorili u novu sportsko-rekreativnu destinaciju – kazao je on

 

Na sastanku je napomenuto da je u obuhvatu buduće turističko-rekreativne destinacije, neophodno sačuvati postojeće potencijale kao što su penjališta sa određenim brojem smjerova ali napraviti i nove sadržaje za sve posjetioce.

 

Između ostalog je rečeno da bi buduća turistička destinacija trebala nositi epitet “Park prirode Suturlija”.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *