Regionalna konferencija o digitalnom marketingu u Banjaluci

Društvo

Poslodavci i kompanije u Srpskoj kojima je osnova biznisa u IT tehnologiji prepoznaju šansu koju im za marketing daju nove digitalne platforme, ali oni koji se u osnovi bave nečim drugim te mogućnosti još nedovoljno koriste.

 

Zato je bitno da ih na to podstičemo i dajemo nove smjernice u vezi sa promocijom njihovih proizvoda, te načina da djelovanje prošire i van naših granica, ističe ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević koji je u Banjaluci, u ime predsjednice RS Željke Cvijanović i Vlade RS, otvorio treću regionalnu konferenciju o digitalnom marketingu „Konverzija“.

 

Zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem, on je u sali Banskog dvora pozdravio oko 100 zvanica i 400 učesnika ovog jedinstvenog poslovno-edukativnog događaja u Banjaluci.

 

Rajčević je ocjenio i da je potrebno što više ovakvih skupova u Banjaluci i RS, s obzirom na cjelovit program digitalizacije i informatizacije koji je pred nama i koji je i Vlada RS već pokrenula.

 

On je podsjetio i da se globalno tržište digitalnog marketinga procjenjuje na oko 100 milijardi dolara, te da to treba prepoznati kao novu nišu u industriji, dok državni aparat, u procesu transformacije, mora da prepozna šanse koje te nove platforme pružaju.

 

Gradonačelnik Radojičić poručio je da grad od početka podržava ovu konferenciju u želji da ona bude glavni takav regionalni skup, jer i Banjaluka želi da bude regionalni centar.

 

– Banjaluka ima potencijal i da bude IT centar, jer je mnogo kompanija, unverziteta i uspješnih mladih ljudi u toj oblasti, a dodatno smo u ciljevima strategije razvoja grada definisali da želimo da budemo pametni grad, što podrazumjeva niz modernih aplikacija u saobraćaju, u administraciji i komunalnim uslugama, te predstavlja dugoročni posao transformacije ili konverzije grada – rekao je Radojičić.

 

Jedan od organizatora ove konferencije Nedim Šabić objašnjava da je cilj ove konferencije da se razgovara o najnovijoj tehnologiji i pristupu marketingu u svijetu, ali da je primjenjiv i na Balkanu, odnosno kako da uz najmanje uloženog novca, dobijete najveći rezultat.

 

– Na Balkanu je pored gugl oglašavanja i optimizacije za pretraživače, moguće jako efikasno raditi i fejsbuk marketing i emejl marketing, a naravno i affiliate marketing. Tome smo se posvetili i na ovom tržištu. Moramo pohvaliti naše domaće tržište, jer u znanju ne zaostajemo. Koristimo sve raspoložive tehnologije koje su nam pružene kroz platforme, samo je pitanje intenziteta i udubljivanja u tematiku. To ovdje pokušavamo staviti do znanja i dati priliku ljudima da nauče koje stvari su još moguće pored toga što su već super uradili, da bi na kraju svojim klijentima pružili najbolje rezultate – kaže Šabić, dodajući da je ova konferencija po svom sadržaju namijenjena prije svega iskusnim stučnjacima, sa naprednim znanjem iz digitalnog marketinga.

 

Specifičnost ove konferencije je u tome što, ističe, spaja čitav region, a Banjaluka je zato odlična lokacija, kao to što “ne prima predavače koji su arogantni i ne dijele nesebično znanje”.

 

– Preduslov da uopšte nastupe na ovoj konferenciji jeste da pregledamo njihovu prezentaciju, da vidimo li će nešto nesebično podijeliti, a ne samo održati promociju samog sebe i firme koju predstavlja. Dozvoljeno je samo dijeliti znanje. Jer ovdje je najvažnije umrežavanje ljudi, a iz prethodnih konferencija imamo već i novonastalih firmi i sklopljenih brakova, a to je njen najveći plod – ističe on.

 

Tokom dvodnevne konferencije o mogućnostima digitalnog marketinga nastupiće ukupno 26 vrsnih predavača, a biće zatvorena sutra poslijepodne upravo proglašavanjem najboljih među njima.

 

Uz Šabića, idejni tvorci i organizatori “Konverzije” su Nemanja Krecelj i firma “Grape” iz Banjaluke, a ove godine konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RS Željke Cvijanović, Vlade RS i Grada Banja Luka.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *