Otvoren novi prostor Inovacionog centra Banja Luka

Društvo

Novi radni prostor Inovacionog centra Banja Luka, koji će dodatno osnažiti kapacitete za pružanje podrške mladim preduzetnicima, otvoren je na 13. spratu nebodera u Ulici Veselina Masleše.

 

Zajednički prostor za rad – prvi Lonac hab u BiH otvoren u okviru start-ap vikend, jeste projekat realizovan u saradnji sa Fondacijom Mozaik, uz podršku Grada Banja Luka koji je dodijelio gradski prostor na korištenje Inovacionom centru.

 

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da je ovo već treći prostor koji je Grad dodijelio Inovacionom centru, te izrazio zadovoljstvo što je sve više potražnje za kovorking prostorima.

 

-Još jedan prostor u naselju Starčevica trebalo bi da bude oslobođen za potrebe Inovacionog centra jer želimo da utrostručimo prostorni kapacitet samog Inovacionog centra za četvorogodišnji period – rekao je Radojičić.

 

On je istakao da je razlog to što ima dovoljno mladih koji su u savremenim tehnologijama i koji su zainteresovani za start-ap projekte ili slične djelatnosti.

 

Direktor Inovacionog centra Banja Luka Drago Gverić izrazio je zadovoljstvo što je otvoren još jedan kovorking centar sa ciljem da pruži mjesto za razvoj društveno odgovornih preduzeća.

 

-Cilj nam je da obezbijedimo mjesto za rad frilensera, kao i mjesto gdje će se održavati prezentacije i obuke – rekao je Gverić.

 

On je istakao da će u poslovnom inkubatoru Inovacionog centra mjesto imati svi koji sa svojom društveno odgovornom idejom odluče da pokrenu biznis.

 

-Prostor smo dobili od grada, te smo ga u saradnji sa fondacijom ‘Mozaik’ renovirali i u potpunosti opremili za rad frilensera i novih preduzeća – rekao je Gverić.

 

Direktor Fondacije „Mozaik“ Zoran Puljić izrazio je zadovoljstvo što je ta fondacija dio značajne aktivnosti koja će stvoriti dodatne prilike za mlade i inovativne poslovne ljude u Banjoj Luci.

 

On je izrazio nadu da će u novom prostoru u narednih nekoliko godina biti pokrenuto bar 10 ili 15 biznisa.

 

LONAC hab je savremeno uređen i opremljen prostor koji će svojim sadržajem biti idealno mjesto za sve timove i pojedince s poslovnim idejama s fokusom na društvo i planetu Zemlju, te za druge startupe, studente, frilensere, digitalne nomade i turiste koji u trenutku prolaska kroz grad imaju potrebu za radnim mjestom.

 

Korisnici će imati pristup raznim događajima, edukacijama, treninzima o konkretnim temama koje doprinose razvoju njihovog poslovanja, podršku u privlačenju prvih korisnika za njihove proizvode/usluge te mogućnost uvezivanja s potencijalnim partnerima.

 

Sve informacije o paketima i rezervacijama nalaze se na www.lonac.ba.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *