U Lukavcu proglašeno stanje prirodne nesreće

Društvo

Opštinski štab Civilne zaštite Lukavac proglasio je danas stanje prirodne nesreće zbog izlivanja rijeka, potoka i lokalnih vodotoka, koji su prouzrokovali plavljenje poljoprivrednog zemljišta na području naselja Orhovica, Turija, Poljice, Šikulje i Medenica.

 

Ekipe Civilne zaštite su na terenu i pružaju interventnu pomoć, dok je najteže stanje u dijelovima naselja Poljice i Šikulje, gdje je voda odnijela most.

 

Kantonalna uprava civilne zaštite Tuzla objavila je da je velika količina padavina u protekla 24 časa prouzrokovala porast vodostaja i vodotoka na području ovog kantona.

 

Nivo Spreče na mjernom mjestu Karanovac kod Gračanice sredinom dana iznosio je 322 centimetra, dok se na 300 centimetara preduzimaju redovne mjere odbrane od poplava.

 

Na brani Hidroakumulacionog jezera Modrac nivo vode u 12.00 časova iznosio je 198,79 metara nadmorske visine, dok je tačka preliva na 200 metara nadmorske visine.

 

Na području opštine Doboj Istok svi vodotoci su u porastu i na granici su izlivanja. Za sada nema poplavljenih stambenih i infrastrukturnih objekata.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *