Banjaluka: Radno vrijeme trgovina 9. maja

Društvo

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, zbog obilježavanja republičkog praznika Dana pobjede nad fašizmom, 9. maj je neradni dan u Gradskoj upravi Banja Luka.

 

U dane republičkih praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

 

Na dan republičkog praznika Dan pobjede nad fašizmom, u četvrtak 9. maja, mimo Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banje Luke, u vremenu od 7.00 do 12.00 časova, mogu da rade i:

 

– trgovinski objekti pravnih lica i preduzetnika u kojima se obavlja trgovina na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima (djelatnost prodavnica mješovite robe);

 

– prodajni objekti koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom;

 

– prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo cvijećem (cvjećare).

 

Ovo je u skladu sa zaključkom gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića, kojim se daje mogućnost rada na dan republičkog praznika – 9. maja.

 

Inače, 9. maja u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banje Luke rade:

 

-u vremenu od 00.00 do 24.00 časa pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa „dragstor“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama;

 

– u vremenu od 8.00 do 21.00 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.

 

Poslodavci su radnicima, koji budu radili na dan republičkog praznika, dužni da omoguće ostvarivanje prava u skladu sa zakonskim propisima o radu.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *