Imenovan tim za praćenje stanja usljed najavljenih padavina

Društvo

Vlada Republike Srpske imenovala je danas petočlani tim čiji je zadatak praćenje stanja u Srpskoj usljed najavljenih obilnih kišnih padavina.

 

Tim čine potpredsjednik Vlade i ministar pravde Anton Kasipović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i generalni sekretar Vlade Siniša Karan.

 

Iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću saopšteno je da je na današnjoj sjednici Vlade usvojen i Nacrt strategije za unapređenje i razvoj volontiranja u Republici Srpskoj za period od 2019. do 2023. godine.

 

U ovom dokumentu je akcenat stavljen na razvoj lokalnih volonterskih servisa i promociju i razvoj volontiranja među srednjoškolcima.

 

Kao novi strateški cilj definisano je volontiranje u zajednici koje se odnosi na unapređenje međugeneracijske solidarnosti putem volontiranja, doprinos volontiranja razvoju preduzetničkih vještina, te uključivanje privatnog sektora u podršku razvoju volontiranja kroz korporativno volontiranje.

 

Generalni cilj strategije je pružanje podrške održivosti, unapređenju i razvoju volontiranja u Srpskoj, a biće ostvaren kroz pet prioritetnih strateških ciljeva – unapređenje pravnog okvira, jačanje volonterske infrastrukture, razvoj volontiranja u formalnom i neformalnom obrazovanju, volontiranje u zajednici i promocija volontiranja.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *