U Kotor Varošu poplavljeno oko 50 domaćinstava

Društvo

U poplavnom dijelu rijeke Vrbanje zaplavljeno je 50 domaćinstava, najviše u mjesnoj zajednici Vrbanjci i naseljima Čitluk, Novo Selo i Šibovi, a evakuisano je i 15 lica.

 

Ekipe Crvenog krsta trenutno dostavljaju prehrambene pakete i vodu za piće najugroženijim domaćinstvima Čitluku i Vrbanjcima.

 

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan rekao je Srni da je magistralni put Kotor Varoš-Banjaluka neprohodan zbog klizišta u naselju Marjanovići, a odroni i nabujala Vrbanja izazvali su ogromne štete na lokalnim putevima i mostovima.

 

On je istakao da su najkritičnija klizišta u Kruševu Brdu, Bodnjiku, Podbrđu i Rujevici.

 

“Aktivirana su klizišta u mjesnim zajednicama i putna infrastruktura je u velikoj mjeri oštećena. Pojedini mostovi nisu u funkciji, a dežurne ekipe su danonoćno na terenu i rade na prohodnosti puteva”, rekao je Sakan.

 

Potrošači u Novom Naselju sinoć su ostali bez električne energije, jer je kotorvaroška “Elektrodistribucija” bila prinuđena da isključi dvije trafostanice.

 

“Voda je nadirala u trafostanice i one su preventivno isključene, a jutros je stanje normalizovano”, zaključio je Sakan.

 

Snabdijevanje električnom energijom je otežano u mjesnim zajednicama Vrbanjci, Obodnik i Maslovare, jer su usljed obilnih padavina oštećeni dalekovodi.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *