Porastao vodostaj Save i Drine u Semberiji

Društvo

Vodostaj Save i Drine znatno je porastao u Semberiji, gdje je u protekla 24 časa palo 16,7 litara kiše po metru kvadratnom, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljine.

 

Vodostaj Save jutros u 6.00 časova na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je 863 centimetra i u protekla 24 časa porastao je za 1,54 metra.

 

Na vodomjernoj stanici Rača u 7.00 časova visina vodostaja iznosila je 469 centimetra i ima rast od 1,12 metara u protekla 24 časa, a redovna odbrana od poplava u Semberiji uvodi se kada vodostaj Save u Rači 650 centimetara.

 

Vodostaj Drine je u 6.00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio 245 centimetra i porastao je 53 centimetra u protekla 24 časa.

 

Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije uvodi se kada vodostaj na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od 450 centimetara.

 

Protok Drine na Hidroelektrani “Zvornik” jutros je iznosio je 752 metra kubna u sekundi, a procjenjuje se da opasnost od izlivanja u priobalju prijeti pri dvostruko većem protoku.

 

Padavine su dodatno uticale i na porast vodostaja manjih rijeka na području grada, ali je tokom noći došlo do slabljenja, a jutros i prestanka kišnih padavina i postepenog opadanja vodostaja manjih rijeka.

 

U gradskoj službi Civilne zaštite navode da nema opasnosti od ugrožavanja stambenih objekata.

 

Služba Civilne zaštite nastavlja sa intenzivnim praćenjem stanja, a sve nadležne javne službe i privredna društva i dalje su u punoj pripravnosti, s obzirom na znatan porast vodostaja Save i Drine.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *