Crnadak razgovarao sa novinarima

Društvo

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je danas sa članovima Kluba novinara Banjaluka, na čelu sa predsjednikom kluba Sinišom Vukelićem.

 

Ministar Crnadak spriječen je da prisustvuje sutrašnjoj Sedmoj godišnjoj ceremoniji Kluba novinara u Banjaluci, jer učestvuje na sjednici Komiteta ministara Savjeta Evrope u Helsinkiju.

 

Ministar je pružio punu podršku radu udruženja i tokom razgovora naglasio potrebu da svi novinari u Republici Srpskoj i BiH rade slobodno i bez političkih i bilo kakvih drugih pritisaka.

 

– Česti pritisci na novinare, kao i Izvještaj OEBS o Opštim izborima u BiH 2018. godine, u kojem su navedeni brojni primjeri ucjena i prijetnji biračima, te politička zloupotreba javnih RTV servisa, direktan su pokazatelj ambijenta u kojem novinari i mediji rade, ali i potvrda koliko je važna njihova uloga u borbi za demokratsko društvo i nezavisne institucije – rekao je Crnadak.

 

Uputio pismo

 

Ministar je upoznao novinare sa informacijom da je u ponedjeljak uputio pismo rukovodstvu Parlamentarne skupštine BiH, sa molbom da Ministarstvu dostave eventualne nove informacije o mogućnosti formiranja delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

 

– Pismo je upućeno kako bi tokom ministarskog sastanka u Helsinkiju bio načinjen dodatni diplomatski napor s ciljem obezbjeđivanja statusa parlamentarne delegacije BiH u PS Savjeta Evrope i u ovoj kalendarskoj godini – saopšteno je iz kabineta ministra.

 

Tim povodom Crnadak je još jednom apelovao na rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH da postignu dogovor o sastavu delegacije do petka, 17. maja 2019. godine kada završava sjednica Komiteta ministara Savjeta Evrope u Helsinkiju.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *