U Kostajnici ukinute vanredne mjere odbrane od poplava

Društvo

Štab Civilne zaštite opštine Kostajnica jutros je ukinuo vanredne mjere odbrane od poplava, rekao je portparol opštine Aleksandar Pašić.

 

Vodostaj rijeke Une u Kostajnici jutros u 8.00 časova iznosio je 432 centimetra i pao je za 31 centimetar u odnosu na juče u ovo doba.

 

“Una se polako povlači u svoje korito. I dalje je zaplavljeno 20 domaćinstava, a vode ima u tri stambena objekta. U toku dana biće angažovane pumpe na ispumpavanju vode iz kuća i pomoćnih objekata”, rekao je Pašić.

 

On je napomenuo da se Una povukla sa magistralnog puta prema Kozarskoj Dubici, da se saobraćaj odvija nesmetano i da su svi putni pravci prohodni.

 

Prema njegovim riječima, Una još plavi poljoprivredne parcele i nekoliko vikenda kuća u selima Mrakodol, Grdanovac i Petrinja, te jedan turistički objekat u gornjem dijelu grada, a rječica Strigova se povukla u korito.

 

Pašić je najavio da će pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Doma zdravlja nakon povlačenja vode početi pranje i dezinfekciju dvorišta i objekata.

 

“Imamo prijavljeno jedno klizište dužine 50 metara u Ulici Mihajla Pupina koje se nalazi na samom putu i trenutno ne ugrožava stambene objekte, ali je otežan prilaz domaćinstvu porodice Dejanović”, kaže Pašić.

 

On je dodao da je snabdijevanje električnom energijom i vodom uredno i da sutra počinje nastava u osnovnoj i srednjoj školi, a radiće i vrtić “Kestenko”.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *