Magistralni i regionalni putni pravci prohodni

Društvo

Voda se povukla sa kolovoza gdje je u prethodna dva dana pravila probleme. Svi magistralni i regionalni putni pravci su prohodni.

 

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz i apeluje na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

 

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

 

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

 

U toku su sanacioni radovi na dionicama M-18 Olovo-Kladanj i M-1.8 Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

 

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštovanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, Teslić-Karuše, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

 

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

 

Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopšteno je iz IC BiHAMK-a.

 

(Avaz)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *