Banjalučki “Ćevap fest” od 31. maja do 2. juna

Društvo

Najbolji banjalučki ćevapi i bogat zabavni program očekuju sve one koji od 31. maja do 2. juna posjete Treći „Ćevap fest“, jedan od najposjećenijih gastro festivala u BiH.

 

Na ovogodišnjem „Ćevap festu“ učestvovaće 10 roštiljnica, koje će nadaleko poznate banjalučke ćevape prodavati po popularnim cijenama, i to veliku porciju za četiri i malu za dvije KM.

 

Manifestacija počinje u petak, 31. maja, sa početkom od 15 časova, na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti RS. Već prvi dan, sve do 21 čas, posjetioce će zabavljati lokalni bendovi – „Infiniti bend“ i „Raspašoj“.

 

Drugog dana,u subotu, 1. juna – program počinje u podne, nastupom dječijih ansambala iz kulturno-umjetničkih društava: „Sveti Sava“, „Pelagić“ i „Veselin Masleša“, te učenika Muzičke škole. Za dobru atmosferu u popodnevnim časovima, pobrinuće se stend ap komičar Miroslav Đorđević, jedan od najpoznatijih srpskih komičara. U muzičkom dijelu programa, nastupiće popularni hor pozorišta „Jazavac“, nakon kojih će posjetioce zabavljati Gradski tamburaški orkestar.

 

Kruna večeri rezervisana je za „Nervozni poštar“, kultni bend koji je posljednji put u Banjoj Luci nastupio prije gotovo tri decenije. Nastup popularanih „poštara“ predviđen je za 21 čas.

 

Ovogodišnja manifestacija posvećena banjalučkom ćevapu završava u nedjelju, 2. juna, u 17 časova. Kompletan program pogledajte ovdje.

 

Ovu manifestaciju organizuju Gradska uprava i Turistička organizacija, s ciljem popularizacije banjalučkog ćevapa, autohtone delicije  grada. Događaj su pomogli i brojni sponzori, predvođeni Koka kolom, Banjalučkom pivarom, Mlijekoproduktom i Vitinkom.

 

Prvi festival banjalučkog ćevapa, održan u januaru prošle godine, privukao je više od 10.000 posjetilaca, među njima i veliki broj posjetilaca iz zemalja regiona.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *