Devet miliona maraka za nove vodovode i kanalizaciju

Društvo

U okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“, danas je počela izgradnja kanalizacije u ogranku Ulice Braće Kavića u naselju Debeljaci.

 

Zajedno sa ovim, manjim projektom, Grad Banja Luka će ove godine, novcem iz gradskog budžeta i kredita EBRD-a, graditi široku mrežu vodovoda u vrijednosti od oko devet miliona KM.

 

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je obišao ove radove, kazao je da je riječ o dijelu kanalizacije u Ulici Braće Kavića u Debeljacima, koja se radi po zahtjevima građana.

 

– Nadam se da će sam ovaj ogranak kanalizacije, ujedno, pomoći u daljoj prevenciji problema sa padavinama i sa poplavama – kazao je Radojičić.

 

On je ukazao da je ovo tek početak velikog, ovogodišnjeg ulaganja u izgradnju nove vodovodne i kanalizacione mreže u prigradskim i seoskim područjima.

 

-Radićemo na svim područjima grada, od Karanovca, Rekavica, Slavićke, Radosavke, Bronzanog majdana, Mišinog hana, Česme, vodeći se prioritetima koje su iskazali sami građani – najavio je Radojičić.

 

Izvođač radova u Debeljacima je preduzeće „Hidrosplet“. Vrijednost ugovorenih radova je 15.000 KM, a planirano je da budu okončani tokom juna.

 

Mještanin Dalibor Đajić zahvalio je gradonačelnku i Gradskoj upravi na ovom, kako je rekao, zančajnom infrastrukturnom projektu koji će pomoći da se zaštite domaćinstva od poplava.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *