Građani zapalili svijeće za Davida i poručili da idu u Sarajevo

Društvo

Članovi grupe Pravda za Davida i večeras su se, 427. dan za redom, mirno i dostojanstveno okupili da zapale svijeće za pokoj duše ubijenog Davida Dragičevića.

 

Poručili su da idu na protest u Sarajevo ispred Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH zbog afere „Tegeltija“ jer je, kako kažu, vrijeme da se korupciji stane na put, prenosi BN.

 

Manji broj građana Banjaluke i članovi grupe Pravda za Davida i 427 dan za redom mirno su se okupili ispred hrama Hrista Spasitelja da ukažu na nepravdu zbog skrivanja istine o ubistvu Davida Dragičevića.

 

Kažu da će svojim prisustvom na protestu u Sarajevu ispred zgrade Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH stati uz narod i zajedno tražiti da pravosuđe pošteno radi svoj posao i riješi slučajeve koji potresaju BiH mjesecima i godinama. Prevoz za Sarajevo iz Banjaluke već je organizovan.

 

– Naše mišljenje, stav grupe i roditelja kako u Federaciji tako i u RS mi mislimo da je na čelu tih institucija, a pogotovo u VSTS korumpirane ličnosti koje su pod političkim patronatom i ne zastupaju interese građana. Krajnje je vrijeme da i u Sarajevu izvršimo neki vid pritiska koji vršimo više od 420 dana u Banjaluci, ali nemamo odgovor šta se to dešava – kaže Ozren Perduv, grupa „Pravda za Davida“.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *