Vlada FBiH dala 50.000 KM za sanaciju Titove pećine

Društvo

Današnjom izmjenom Odluke o usvajanju Programa utroška s kriterijumima raspodjele sredstava namijenjenih razvoju turizma u Federaciji BiH, Vlada FBiH je odobrila 50.000 KM kao podršku sanaciji Titove pećine u Drvaru.

 

Među kriterijumima za raspodjelu sredstava ovog transfera Federalnog ministarstva okoliša i turizma su, izmjenom odluke, uvršteni i projekti od značaja za FBiH s ciljem očuvanja brendiranog turističkog mjesta te zaštite turističkog proizvoda.

 

Naime, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma obratio se načelnik Opštine Drvar zahtjevom za hitnu pomoć u sanaciji Titove pećine u okviru Spomen-kompleksa “25. maj”. Riječ je o oštećenjima nastalim usljed velikih oborinskih voda.

 

Sufinansiranje programa jedan je od načina obogaćivanja i kvalitativnog unapređivanja turističke ponude i promocije te približavanja savremenim turističkim trendovima, a s ciljem promocije i zaštite turističkih destinacija i usluga, zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta, kao i razvoja cjelokupne privrede Federacije BiH.

 

(Klix)

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *