Rešo uzrok požara u migrantskom centru

Društvo

U požaru koji je izbio jutros u migrantskom centru u objektu Miral u Velikoj Kladuši povrijeđeno je 32 ljudi.

 

Većina povreda nastala je od trovanja dimom. Takođe, nekoliko osoba ima povrede od stakla, nastale prilikom izlaska kroz prozore.

 

Prema dosadašnjim informacijama, 22 osobe su upućene u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, dok je deset lakše povrijeđenih zbrinuto u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši.

 

Vatrogasci su uspješno ugasili požar, a prema prvim informacijama vatru je izazvao električni rešo, jutros oko 6:25 časova. U trenutku izbijanja požara u tom dijelu zgrade nalazilo se 247 lica.

 

U hali Miral ukupno se nalaze 673 osobe, a iz Međunarodne organizacije za migracije tvrde da će svi do noći biti opet smješteni u prihvatni centar. Naime, postoji dio centra do sad nije korišten, pa će tu prebaciti dio migranata, a u toku dana očekuje se dolazak novih kreveta, madraca i ostale opreme.

 

Irena Marjanović, portparol Tužilaštva USK, za Avaz.ba kazala je da su pripadnici MUP-a USK na licu mjesta i utvrđuju uzroke požara koji je zahvatio migracioni centar ”Miral” u Velikoj Kladuši.

 

– Dežurni tužilac je rekao kako su na terenu pripadnici MUP-a USK, oni su utvrdili da nema smrtno stradalih osoba i, s obzirom na tu činjenicu, oni će vršiti uviđaj prema nalogu dežurnog kantonalnog tužioca. Prema uvidu na licu mjesta, oštećene su tri prostorije u sklopu privremenog migracionog kampa i angažiran je vještak protupožarne struke koji će izvršiti uviđaj i potom se očitovati o uzroku požara. To su zvanične informacije iz Tužilaštva USK – kazala je Marjanović.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *