Sutra nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom

Društvo

U BiH sutra će preovladavati promjenjivo oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i popodnevnom grmljavinom, te uz blagi porast temperature vazduha.

 

Jutarnja temperatura vazduha od 9 do 14, u planinama na zapadu oko šest, a najviša dnevna od 18 do 23 stepeni Celzijusovih, dok će u planinama biti 14 i više stepeni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

Duvaće slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera, tokom dana sjeverni, a u planinama sjeveroistočni. Vjetar će prema večeri slabiti.

 

Nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, kao i mogućim nepogodama, meteorolozi su najavili i za početak naredne sedmice.

 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava oblačno vrijeme sa kišom.

 

Najsvježije danas u 14 časova bilo je na Bjelašnici gdje su izmjerena samo tri stepena, na Ivan Sedlu je bilo 10, na Sokocu, na Han Pijesku i na Čemernu 11, u Kalinoviku i Bugojnu 12, u Sarajevu 13, u Gacku, na Mrakovici, u Nevesinju, Mrkonjić Gradu, Livnu i Tuzli 14, u Bijeljini, Zvorniku, Ribniku i Šipovu 15, u Trebinju, Brčkom, Doboju, Srebrenici, Grudama i Gradačcu 16, a u Višegradu 17 stepeni.

 

U Banjaluci, Foči, Rudom i Bileći izmjereno je 18 stepeni, u Mostaru 19, u Srpcu, Krupi na Uni i Sanskom Mostu 20. u Bihaću i Neumu 21, u Prijedoru 22 i u Novom Gradu 23 stepena Celzijusova.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *