“Krajina Borac” iselila Malbašića iz nebodera u centru Banjaluke

Društvo

Preduzeće “Krajina Borac” uspjelo je poslije 18 godina pravne borbe da uđe u posjed svojih poslovnih prostora u neboderu u centru Banjaluke, koje je po sudskoj odluci do sada nezakonito koristila kompanija “Malbašić”.

U pratnji sudske policije, predstavnici “Krajina Borca” preuzeli su poslovne prostore nakon jednočasovnih razgovora sa predstavnicima kompanije “Malbašić”i promijenili bravu na ulaznim vratima.

U pitanju su poslovni prostori površine 387 kvadratnih metara na tri etaže u neboderu na centralnom gradskom Trgu Krajine.

Zakupcu koji se nalazi u objektu dat je rok od sedam dana da se iseli, a do tada je “Krajina Borac” preuzela zatečenu robu.

Protiv vlasnika kompanije “Mlabašić” najavljena je krivična prijava i potraživanje novca od zakupnine.

Advokat firme „Krajina Borac“ Dragan Tolimir je objasnio da “Krajina Borac” od Malbašića potražuje značajan iznos novca po pravosnažnoj presudi i dodao da je već pokrenuo postupke kako bi pobio pravne radnje kojima je “Malbašić” kompanija svu svoju imovinu prenijela na treća lica.

-U zakonskom roku sam podnio tužbu, a planiram da podnesem i krivičnu prijavu zbog oštećenja povjerilaca i u nastavku svih tih postupaka nastojaćemo da naplatimo više od sedam miliona KM svojih potraživanja od ove komapnije, rekao je Tolimir.


Popović: Preuzimanje uz proceduralne greške

Pravni zastupnik kompanije “Malbašić” Aleksandar Popović tvrdi da je “Krajina Borac” preuzela objekat koji je njegov klijent koristio uz niz proceduralnih grešaka.

-Prvi put u našoj praksi zabilježeno da sudski izvršilac identifikuje objekat koji je predmet izvršnog postupka i da to u dosadašnjem dijelu postupka nije učinio sud, odnosno nadležni vještak koji je trebalo da dobije nalog od sudije da to uradi, kaže Popović.

On tvrdi da je procesni nedostatak i to što je za sporni prostor u izvršnoj sudskoj odluci navedeno da se nalazi u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića 62, dok je u nadležnom odjeljenju gradske uprave za taj lokal navedena adresa Veselina Masleše 1.

Popović je najavio da će presudu pokušati da obori u Vrhovnom sudu RS.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *