Sutra promjenljivo oblačno i toplije vrijeme

Društvo

U BiH sutra se očekuje promjenljivo oblačno i toplo vrijeme sa sunčanim intervalima uz popodnevne pljuskove i grmljavinu i najvišu dnevnu temperaturu vazduha do 28 stepeni Celzijusovih.

 

Jutro će biti promjenljivo do pretežno oblačno i suvo, na krajnjem sjeveroistoku, istoku i jugu lokalno sa pomalo kiše, dok će oko rijeka i u kotlinama biti magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

Tokom prijepodneva i dana biće suvo uz izolovani rast oblaka nestabilnosti, koji će biti izraženiji na jugozapadu i u centralnom planinskom pojasu, što će poslije podne usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu, koji će se prenositi prema sjeveru i sjeveroistoku.

 

Uveče će biti još po nekog pljuska ili mjestimične kiše na istoku i sjeveroistoku, dok će u ostalim predjelima biti promjenljivo oblačno i suvo vrijeme.

 

Duvaće slab vjetar južnog i jugozapadnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 11 do 16, u planinama oko devet stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 21 do 26, na sjeveru do 28, u planinama od 19 stepeni Celzijusovih.

 

Temperatura izmjerena u 14 časova

 

Bjelašnica osam, Gacko 14, Kalinovik i Čemerno 16, Bileća, Han Pijesak i Foča 18, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Sokolac, Trebinje, Šipovo 19, Mrakovica i Sarajevo 20, Tuzla 21, Ribnik, Srbac i Srebrenica 22, Višegrad, Rudo i Mostar 24, Bijeljina, Krupa na Uni, Banjaluka i Brčko 25, Zvornik i Prijedor 26, Doboj 27 i Novi Grad 28 stepeni Celzijusovih.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *