U sarajevskoj Vijećnici održan Austrijski bal

Društvo

Treći Austrijski bal u Bosni i Hercegovini održan je sinoć u prelijepom ambijentu sarajevske Vijećnice.

 

Austrijska ambasada u Sarajevu, Grad Sarajevo i Grad Beč, sa svojim partnerima i sponzorima treću godinu zaredom okupili su veliki broj gostiju iz političkog, kulturnog i uopšte javnog života u BiH.

 

Spoj glamura, elegancije i romantike još jednom je posjetioce ostavio bez riječi, a organizatore je obradovala činjenica da ovaj kulturni događaj polako postaje tradicionalan.

 

– Vijećnica je oduvijek bila hram kulture, a večeras izgleda bajkovito. Drago mi je da smo uspjeli napraviti tradiciju od ovako divne manifestacije. Mogu vam obećati da će Austrijski bal iz godine u godinu biti sve kvalitetniji i bolji- kazao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka koji je događaj otvorio prvim plesom.

 

Treći Austrijski bal vodili su Maja Miralem i Dejan Kurkić. Urednica i voditeljica BHT 1 zablistala je na crvenom tepihu i dobila je veliki broj komplimenata za odličan stajling i besprijekoran izgled.

 

– Kao Sarajka sam vrlo srećna što se jedna ovakva manifestacija dešava u glavnom gradu BiH. Znam koliko su ljudi na čelu sa Zinaidom Jamakosmanović, Vedranom Marčetom i ostalim prethodnih godina učinili da zaživi Austrijski bal. Naravno, tu je veoma bitan i Martin Pamer koji je bio počasni gost, a koji je pokrenuo cijelu priču kao ambasador Austrije. Vijećnica je pravo mjesto za jednu ovakvu glamuroznu manifestaciju i voljela bih kada bi ona bila domaćin većine ovakvih događaja. Građani Sarajeva, ljubitelji plesa i klasične muzike imali su priliku da uživaju u jednoj pravoj bajci, i sigurno da je Sarajevo bilo centar regiona. Drago mi je da sam bila dio ovog spektakla za koji sam se pripremala nekoliko dana – kaže na kraju Maja Miralem.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *