Cijene ljetovanja najmanje u Neumu

Društvo

Naglim porastom temperatura i sezona godišnjih odmora već je uveliko počela, a evo koliko je novca potrebno za ljetovanje na Jadranu.

 

I ove godine najjeftinije opcija je ljetovanje na moru u BiH. Apartman za četvoročlanu porodicu u Neumu u trajanju od sedam dana s uključenim doručkom košta oko 800 KM.

 

– S obzirom na to da smo jeftiniji od Hrvatske i Crne Gore, turisti uzimaju apartmane na duži period. U samom centru Neuma je gužva, a juli i početak avgusta skoro kod svih su popunjeni. Ja sam u Primorskoj ulici, pored centra, i kod nas još ima mjesta. Hoteli su, koliko sam čula, skoro pa popunjeni. Kod mene je noćenje 20 KM po osobi – rekla je za Avaz Sabina Hamzić, vlasnica jednog apartmana.

 

Oni koji odluče ljetovati na Hrvatskom primorju ili uvijek popularnoj Makarskoj rivijeri, prema ponudama, za sedmodnevno ljetovanje za četvoročlanu porodicu moraju izdvojiti između 1.500 i 3.000 KM.

 

Prema portalu Booking, mnogi su već rasprodali smještaje. Vlasnici apartmana izbjegavaju izdavanje na nekoliko dana, a i ako se odluče za to, cijena je dosta viša.

 

Ulcinj jeftiniji

 

Većina građana BiH godinama putuje u Crnu Goru s uvjerenjem da će proći mnogo jeftinije nego u Hrvatskoj. Ipak, turistički radnici upozoravaju da je to tačno samo za Ulcinj i okolna mjesta, dok su cijene u ostatku Crne Gore blizu onima na Hrvatskom primorju.

 

Najjeftiniji sedmodnevni boravak za četveročlanu porodicu, prema portalu Booking, košta od 721 KM u Ulcinju do 1.499 KM u Budvi.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *