LIDERA RESTARTA SASLUŠALA POLICIJA
Blagić: EU birokratija me tereti i za govor mržnje!

Društvo

Lider pokreta Restart Srpska saslušan je danas u Policijskoj upravi Banjaluka pod sumnjom da je ugrozio bezbjednost specijalnog predstavnika EU u BiH Lars Gunar Vigemarka. Blagić tvrdi da ga EU birokratija tereti i za govor mržnje.

 

– Poručio sam im da ću ih sve ismijavati, počevši od Vigemarka pa nadalje. Kao što ćete vidjeti u mom videu, tu nema nikakvih obilježja ni govora mržnje, a pogotovo ugrožavanja bezbjednosti, što licemjerne EU birokrate koje veoma dobro sarađuju sa vlastima BiH, ne razumiju, objavio je Blahić na Fejsbuku.

 

U izjavi za Istinito kaže da su Vigemarkove metode “identične metodama koje koristi režim u Republici Srpskoj”.

 

– Vigemarku bi bilo pametnije da podnese krivične prijave vezane za govor mržnje koji političari svakodnevno koriste, kao i za maltretiranje građana čitave zemlje. Očigledno su građani RS, ali i FBiH, potpuno nezaštićeni od domacih političara, ali i od takozvane međunarodne zajednice, ističe Blagić.

 

U spornom videu, Bčagić je kritikovao indolentan odnos činovnika EU prema represiji koja se provodi nad građanima.

 

 

– I dok se Vigemark volšebno zalagao za usvajanje novih akciza, sada nijemo posmatra teror nad građanima Republike Srpske i BiH. Na kraju krajeva, i teror nad sopstvenim sugrađaninom.

Upravo je on, zajedno sa Inckom, najodgovorniji za ono što nam se dešava. Domaće institucije su kidnapovane i otuđene, a EU birokrate bh. političarima pomažu u tome!

Sada ćete se, gospodo, suočiti sa gnijevom naroda koji ste izazvali! – naveo je Blagić u objavi na Fejsbuku.

 

Neposredno prije odlaska u policiju, Blagić je dobio poziv njemačke ambasadorke u odlasku da se sastane s njom 2. jula.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *