SLOBODAN VASILJEVIĆ - INTERVJU
“Šta ti meni možeš, ja sam Rajko Dukić!”

Aktuelno Društvo

Slobodan Vasiljević, kojeg su prvog juna oko ponoći u Šekovićima mučki napali s leđa i pretukli pripadnici obezbjeđenja Rajka Dukića, vlasnika kompanije Boksit iz Milića, trenutno se oporavlja od teških povreda u UKC Tuzla.

 

U napadu na Vasiljevića učestvovalo je osam napadača, od kojih su šestorica Dukićevi “policajci” koji su ga tukli metalnim šipkama i nanijeli mu teške tjelesne povrede, zbog kojih je danima bio u komi. Sedam napadača je uhapšeno, dok se osmi, Slaviša Jurošević, nalazi u bjekstvu.

 

U razgovoru za Istinito otkriva detalje napada, ali i motive nalogodavca ovog napada, odnosno pokušaja ubistva, kako je napad na Vasiljevića zvanično okarakterisan.

 

Kakvo je tvoje trenutno zdravstveno stanje, kako se osjećaš?

 

– Trenutno zdravstveno stanje je zadovoljavajuce s obzirom na prvobitne prognoze ljekara i šanse koje su oni davali u prvim trenucima kada sam dovezen u UKC Tuzla.

 

Jesi li zadovoljan reakcijom policije nakon napada na tebe?

 

– Prvobitna reakcija policije je bila više nego profesionalna, želim se zahvaliti posebno Upravi kriminalisticke policije i PU Zvornik. Pripadnici UKP-a su iz Banjaluke stigli oko 4h i pohapsili plaćene ubice.

 

Kako se odigrao sam napad, ti si prepoznao napadače?

 

– Da, u pitanju su pripadnici “Industrijske policije” Rajka Dukića. Izašao sam ispred parohijskog doma i dok sam telefonirao dobio sam prvi udarac metalnom palicom, a zatim brojne druge. Prvi koji me je udario bio je Stefan Radovanović Japanac, a zatim Miljan Milić. Nakon toga su se priključili i ostali. Ja sam stavio ruke preko glave da zastitim bar lice jer na identičan način je pretučen Mladen Mimić kojem su napadači uspjeli izbiti oko i odbiti dio lobanje. Jedan od napadača na Mimića je učestvovao u napadu na mene.

 

Jasno je da je u pitanju pokušaj ubistva, da li znaš ko stoji iza napada, ko je nalogodavac?

 

– Nalogodavac je Rajko Dukic. On je angažovao za ovaj podmukli čin svog najbližeg saradnika Slavišu Juroševića koji je raspolagao ogromnim novcem kada je sve organizovao. Samo za jedan poziv Ozimkoviću, da sam izašao vani, platio je 2.200 KM. Jurošević se i krije po njegovom nalogu jer sad on može biti veća prijetnja njemu. Dalje, da naglasim, pripadnici “Industrijske policije” su slijepi poslušnici ovog monstruma i zar mislite da bi smjeli uraditi ovo bez njegovog odobrenja? To što sad on pokušava raznim manipulacijama i navodnim otkazima da zaštiti sebe je dosta puta već viđeno i kod napada na ekipu BHRT-a. i u slučaju ranjavanja Ljubiše Pantića.

 

Jurošević je u bjekstvu. Imaš li saznanja o tome ko mu pomaže?

 

– Prema mojim saznanjima Jurošević se za pomoć obratio Luki Tešiću, kontroverznom čovjeku sa naših prostoru koji živi u Banovcima i tu noć je prenoćio u jednom hostelu u Šapcu.

 

Jasan je bio cilj napadača, a budući da je jasno i ko stoji iza napada, postavlja se pitanje motiva nalogodavca. Zašto je želio tvoju smrt?

 

– Taj sukob je poceo izmedju Dukica i mog oca prije 20 godina, ja sam na sve nacine pokušao to do riješim na civilizovan način, čak sam i razgovarao sa njim u Beogradu dok je on bio na potjernici i pitao šta je moj otac toliko zgriješio? On mi je odgovorio da mu zamjera što je išao u političku školu u Kumrovec. Ja sam se na to nasmijao, znajuci da je Dukić na sahrani oca išao drugom stranom ulice da ne bi išao za popom i za krstom. On je sebe transformisao u skladu sa potrebama, moj otac je ostao komunista i borac VRS. Tad sam mu rekao da ja oca moram zaštititi, a on mi je rekao: “Šta ti meni možeš, ja sam Rajko Dukić”. Tad sam se drugi put nasmijao, okrenuo se i otišao. Tako je sve krenulo.
Mene su tri godine u nazad upozoravali da se taj psihopata neće smiriti dok me ne ubije. Veliki je to udarac bio na njegov poremećeni ego i, jednostavno, teško se mirio sa činjenicom da ću ja bar jedan dan živjeti poslije njega. Bilo je par pokušaja i ranije, i sve sam uredno prijavio PU Zvornik.

 

Zanimljivo je da je Dukić neposredno poslije napada negirao svoju umiješanost. Vjerujes li da će istragom biti utvrđeno da je Dukić naručilac ubistva i da će pravosuđe ovaj slučaj procesuirati u skladu sa zakonom?

 

-Dukić je sve u životu negirao – prebijanje trudnice Zorice Marković, pokušaj ubistva Mladena Mimića, davljenje Jelene Simić… Poznato je da voli poligraf, pa neka se podvrgne… (smijeh) Procesuiraće ga neko.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *