Sutra sunčano i vruće, u Hrvatskoj toplotni val

Društvo

Sutra će u cijeloj BiH biti sunčano i veoma toplo vrijeme, a temperatura vazduha će ponegdje na jugu i sjeveru dostići 37 stepeni Celzijusovih.

 

Ujutro će biti vedro, a tokom dana sunčano vrijeme sa malo oblaka i veoma toplo, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske.

 

Jutarnja temperatura od 14 do 23 stepena na jugu, a najviša dnevna od 28 do 35, na planinama 25, a na jugu i sjeveru ponegdje i do 37 stepeni Celzijusovih.

 

Vjetar slab do umjeren uglavnom istočni i sjeveroistočni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

 

A ukoliko krećete na Jadran, važno je da znate i ovo. Novi toplotni talas od sutra kreće u Hrvatskoj i prvo će zahvatiti zagebačko, karlovačko i kninsko područje, najavili su hrvatski meteorolozi.

 

Za sutra je izdato narančasto upozorenje zbog najavljenog toplotnog talasa u centralnom dijelu Hrvatske i u unutrašnjost Dalmacije.

 

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, sutra će preovladavati pretežno vedro i vruće, na kopnu mjestimično i veoma vruće.

 

Najniža jutarnja temperatura vazduha od 14 do 18, na Jadranu od 21 do 26, a najviša dnevna uglavnom između 31 i 36 stepeni Celzijusovih.

 

Nevrijeme je moguće u utorak na kopnenom dijelu Hrvatske.

 

Toplotni talas na Jadranu najavljen je za utorak i srijedu.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *