Banjaluka: Šargovac dobija novu saobraćajnicu

Društvo

Izgradnja centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac, vrijedne oko milion KM, teče predviđenom dinamikom, bez obzira na nepredviđene probleme koji su se pojavili tokom izvođenja radova, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

 

-U toku radova pojavile su se podzemne vode na jednom dijelu saobraćajnice zbog čega smo dali nalog preduzeću „Građenje Đurić“ da izradi drenažu i odvodnju tih voda kako ne bi ugrozile put – kažu u Odjeljenju.

 

U okviru dosadašnjih radova, već je izveden glavni kanalizacioni kolektor i priključci za domaćinstva, te izmještena javna rasvjeta.

 

-Kada se riješe podzemne vode, počeće i pripreme za ugradnju tampona i betonskih ivičnjaka – ističu u Odjeljenju napominjući da su zadovoljni dosadašnjom dinamikom, bez obzira na nepredviđene probleme.

 

Gradnja ove saobraćajnice u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“ počela je u martu. Riječ je o jednom od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, koji će imati veliki uticaj na kvalitet života u Šargovcu, jednom od najbrže rastućih naselja u kojem danas živi oko 7.500 stanovnika.

 

Gradi se moderna saobraćajnica u dužini od 900 metara, širine šest metara, sa obostraninm trotoarima, oborinskom i fekalnom kanalizacijom te autobuskim stajalištima.

 

Rok za završetak radova je 180 radnih dana, a sredstva za izvođenje ovog projekta obezbjedila je Vlada Republike Srpske.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *