Kemal Čaušević se sastao s tužiocima Tužilaštva BiH

Društvo

Bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemal Čaušević viđen je jutros u prostorijama Tužilaštva BiH.

Čaušević se, kako je potvrđeno za Faktor.ba, sastao sa tužiocima Tužilaštva BiH. Međutim, detalji o Čauševićevom boravku u Tužilaštvu nisu dostupni javnosti.

Čak ni njegov advokat Asim Crnalić nije želio otkrivati bilo kakve detalje Čauševićevog dolaska, kazavši da je stavljena zabrana na davanje bilo kakvih informacija u javnost, te da bi kršenje te zabrane povlačilo za sobom i krivičnu odgovornost.

Podsjećamo, Kemal Čaušević je sa još 30 službenika UIO BiH uhapšen u okviru policijske akcije kodnog naziva “Pandora”. On i drugi službenici UIO BiH uhapšeni su i bili su pod istragom zbog koruptivnih kaznenih djela organiziranog kriminala, carinskih i poreznih utaja, pranja novca i zloupotrebe položaja ili ovlasti u vezi sa uvozom tekstilne i druge robe u BiH.

Za Čauševića je objavljivano da je kao direktor “zaradio” 11 nekretnina, od kojih neke i u najužem centru Sarajeva.

Tužilaštvo, tada predvođeno Goranom Salihovićem, hvalilo se kako se radi o najvećoj akciji u borbi protiv finansijskog kriminala. I ništa. Nakon dva mjeseca Čaušević i ostali uhapšeni u akciji su pušteni na slobodu. Svi službenici UIO BiH koji su tada uhapšeni su vraćeni na posao. A do sada Tužilaštvo BiH nije čak ni podiglo optužnicu.

Faktor.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *