Banjalučki odbornici temu “Toplane” stavili na čekanje

Društvo

Razmatranje tačaka koje se tiču rada banjalučke „Toplane“, načina za prelazak na jeftiniji energent – drvenu sečku, kao i odluke kojom se gradonačelniku Igoru Radojičiću daje mogućnost da pregovara sa dobavljačima o nabavci mazuta – odgođena je za ponedeljak.

Kako su pojasnili, odbornici su kasno dobili ove matarijale i nisu stigli da se pripreme za raspravu.

Gradonačelnik je na pitanje o nabavci mazuta ponovio da „Higat“, sa kojim grad ima ugovor, ne isporučuje redovno gorivo.

– To je čitava komedija. S vremena na vreme obustave isporuku i to bi se moglo pratiti na dnevnom nivou, kao vremenska prognoza. Ugovor ne možemo raskinuti, jer je u pitanju višegodišnji ugovor potpisan pod uslovima restriktivnim po grad. Da ne bismo ostali bez mazuta, povremeno smo ga pozajmljivali od drugih dobavljača – rekao je Radojičić, ne precizirajući da li je taj dobavljač „Ideal petrol“.

Protest odbornika PDP

Odbornik PDP Zoran Talić napustio je zasedanje, nakon što je predsednik Skupštine Budimir Balaban posle 25. tačke zaključio rasprave i nastavak sednice najavio za ponedeljak. Talić kaže da se sa odbornicima niko nije konsultovao o prekidu zasedanja.

– S kim ste se konsultovali o prekidanju Skupštine, jer s nama niste? Ne želim da učestvujem u privatnoj žurci predsednika Skupštine – rekao je Talić i napustio skupštinsku salu.

Takođe i Draško Stanivuković, odbornik PDP iz revolta je stajao dok su ostali odbornici glasali.

Vlasnik “Higata” Milorad Mihajlović rekao je ranije za “EuroBlic” da je obustavio isporuku mazuta, jer je to od njega tražio Grad.

– Ako u Gradskoj upravi misle da su u pravu, neka me tuže – rekao je Mihajlović.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *