Granična policija BiH dobila novu opremu za provjeru dokumenata

Društvo

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić i njegovi saradnici, sastali su se s atašeom za bezbjednost Ambasade SAD u BiH Lorensom Vudijem i njegovim saradnicima.

 

Na sastanku u Glavnoj kancelariji GPBiH, razgovarali su o aktivnostima ove policijske agencije na suzbijanju svih vrsta prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma, kao i o nastavku saradnje GPBiH i Ambasade SAD.

 

Ovom prilikom, gospodin Vudi je u ime Vlade SAD donirao GPBiH sofisticiranu opremu najnovije generacije za utvrđivanje vjerodostojnosti dokumenata, koja će se koristiti na graničnim prelazima, u vrijednosti od 21.000 američkih dolara.

 

Ataše je iskazao zadovoljstvo na srdačnoj dobrodošlici, istaknuvši spremnost Vlade SAD za nastavak podrške u razvoju GPBiH, a u cilju operativnog jačanja policijske agencije BiH.

 

Direktor Galić zahvalio je na doniranoj opremi, naglasivši da će biti upotrijebljena u prave svrhe, a samim time i povećati efikasnost rada GPBiH.

 

U dosadašnjem periodu, Vlada SAD donirala je GPBiH specijalističku opremu u vrijednosti više od 12 miliona KM te organizovala niz obuka za policijske službenike.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *