Sutra sunčano, poslije podne mogući pljuskovi

Društvo

U BiH sutra se očekuje sunčano vrijeme, tokom poslijepodneva moguće je naoblačenje koje će ponegdje usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu.

 

Tokom jutra i prijepodneva biće pretežno sunčano sa malo oblaka, a oblačnije na krajnjem sjeveroistoku u Semberiji sa mogućnošću za slabu kišu ponegdje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

U drugom dijelu dana umjeren razvoj oblačnosti ponegdje može usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak sa grmljavinom na istoku, a prema večeri i na sjeveru. Biće i dalje veoma toplo, mjestimično sparno i vruće.

 

Duvaće slab do umjeren vjetar, uglavnom jugozapadni.

 

Jutarnja temperatura biće između od 16 do 23, na jugu od 20 do 26, a dnevna od 30 do 36 stepeni Celzijusovih.

 

Danas je bilo sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake što je u većem dijelu zemlje uslovilo lokalne pljuskove i grmljavinu.

 

Temperatura vazduha u 14 časova: Bjelašnica 18, Srbac 23, Han Pijesak, Čemerno i Doboj 25, Kalinovik, Gacko, Gradačac i Ivan sedlo 27, Drinić 28, Nevesinje 29, Banjaluka 29, Šipovo, Mrkonjić Grad, Bugojno, Livno i Srebrenica 30, Bileća, Neum i Trebinje 31, Bijeljina, Zvornik, Novi Grad, Foča, Brčko, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla, Zvornik i Prijedor 32 stepena Celzijusova.

 

U Bijeljini, Grudama i Širokom Brijegu danas su u 14 časova izmjerena 33 stepena, u Višegradu, Rudom, Bihaću i Zenici 34, te u Mostaru 36 stepeni Celzijusovih.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *