Mićić: Sarađujemo sa svim nivoima vlasti

Društvo

“Bijeljina-grad budućnosti” slogan je koji su danas na pres konferenciji predstavili predstavnici ove Gradske uprave.

 

– Bijeljina je opredijeljena da nastavi da radi na održivom razvoju, u skladu sa Agendom 2030. Prije svega da intenzivno sarađuje sa svim nivoima vlasti, institucijama, privatnim i civilnim sektorom, akademskom zajednicom kako bi se ostavrila vizija razvoja i poboljšali uslovi života svih stanovnika. Ova inicijativa, koja stavlja u fokus budućnost, proistekla je izdosadašnjeg dvogodišnjeg angažmana na promociji i lokalizaciji ciljeva održivog razvoja -istakao je između ostalog gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

 

On je dodao da će Grad Bijeljina transparentnim i konkretnim projektima nastaviti da gradi ovu zajednicu koja će biti tolerantna, inkluzivna zajednica svih njenih građana.

 

– Sve ono što podrazumijeva napredak i razvoj grada, unapređenje privrednog ambijenta, otvaranje novih radnih mjesta, kako bismo zadržali mlade ljude na ovim prostorima – kaže Mićić.

 

I savjetnik gradonačelnika Mićića, Mile Pejičić ukazao je da Bijeljina gradi svoju put ka Evropskoj uniji.

 

– Radimo na podizanju svijesti građana kako bismo i mi, nosioci vlasti, i naši građani, i svi partneri kreirali i stvorili bolje uslove živote u našoj sredini – rekao je Pejičić.

 

Šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović istakla je da će prioritet biti uspostavljanje inovativnog centra za mlade ljude, organizacija preduzetničkih obuka i podrška samozapošljavanju.

 

Bijeljina je kao primjer dobre prakse dobila i mjesto u Izvještaju o napretku u realizaciji ovih ciljeva, koji je Bosna i Hercegovina 16. jula ove godine, predstavila Skupštini Ujedinjenih nacija, odnosno predstavnicima 193 zemlje, članicama UN.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *