Obnova fontane ispred Narodne skupštine RS koštala 40.000 KM

Društvo

Fontana ispred Narodne skupštine Republike Srpske, koja je godinama bila u jako lošem stanju, osvanula je u novom ruhu, nakon što je okončana rekonstrukcija ovog objekta, vrijedna 40.000 KM.

 

Ovih dana okončani su radovi na obnovi bazena i dijela prateće opreme ove fontane izgrađene još u vrijeme gradnje nekadašnjeg Doma JNA – potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.
Prema njihovim podacima, kamene ploče su zamijenjene specijalnom vrstom betona koji ima veću otpornost na spoljnje uticaje.

 

-Radi se o štampanom betonu, koji je pokazao dobre rezultate na nekoliko sličnih objekata, kao što je, na primjer, fontana kod Medicinskog fakulteta – istakli su iz odjeljenja.

 

Tokom sanacije fontane, zamijenjene su i vodovodne instalacije koje su bile u veoma lošem stanju.

 

Za razliku od ranijeg tehničkog rješenja, nove instalacije su smještene ispod površine dna bazena, izvedene od inoksa i plastike, koji su i predviđeni za ovakvu vrstu objekata – naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

 

S obzirom na to da su u prethodnom periodu prolaznici koristili zid fontane za sjedenje i
odmor, sada su postavljene i drvene klupe na zid, kako bi boravak građana bio ugodniji.

 

Za ove radove iz gradskog budžeta je izdvojeno oko 40.000 KM, a radove je izvelo SP „Zanatstvo beton – D“ iz Banje Luke.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *