Sutra 500 dana traženja pravde za Davida

Društvo

Sutra se navršava 500 dana otkako traju okupljanja građana, koji traže otkrivanje pune istine o stradanju Banjalučanina Davida Dragičevića.

 

Iz neformalne grupe građana “Pravda za Davida“ najavili su da će se tim povodom obratiti medijima upravo na onom mjestu gdje je sve i počelo – Trg Krajine, u simbolično vrijeme – 12.05 sati.

 

Takođe, podsjetiće i mjesto gdje je David pronađen, na ušću Crkvene u Vrbas.

 

U Banjoj Luci su 26. marta prošle godine počela okupljanja grupe “Pravda za Davida”, čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas.

 

Porodica i članovi grupe “Pravda za Davida“ tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen.

 

Njegovi posmrtni ostaci su, na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.

 

Okupljanja u centru Banje Luke, na kojima je tražena istina o stradanju tog mladića, prekinuta su krajem prošle godine, a potom je manji broj građana svako veče palio svijeće u krugu banjalučke pravoslavne crkve, u čijoj blizini su trenutno nastavili da dolaze.

 

(RSE)

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *