Ubice Srđana Kneževića ni poslije 21 godine nisu pronađene

Društvo

Komandant elitne jedinice Vojske Republike Srpske Srđan Knežević ubijen je na današnji dan, 7. avgusta 1998, na podmukao način, ispred stambene zgrade u Palama u kojoj je stanovao.

 

Danas, 21 godinu kasnije, porodica, prijatelji i ratni saborci pokojnog „Belog vuka“ okupili su se u spomen parku „Srđan Knežević“ u Palama, te položili vijence na spomenik legendarnom komandantu, koji se tokom odbrambeno-otadžbinskog rata istakao u brojnim bitkama „Belih vukova“ u sastavu Vojske Republike Srpske.

 

Porodica Srđana Kneževića, sinovi Nemanja i Kosta, poručili su danas da Srđan nije zaboravljen i da legende uvijek žive, te da su dokaz tome mnogobrojni njegovi saborci, prijatelji, porodica i kolege iz policije, u kojoj je radio u vrijeme ubistva.

 

Nemanja Knežević, stariji sin Srđana Kneževića, rekao je novinarima da je sve do sada ispričano, te dodao da više ne vidi nadu da će njegove ubice biti ikad pronađene niti da postoji volja da se one pronađu.

 

– Ne vidim nadu da postoji volja u institucijama, koje treba da rade svoj posao i da će to ikad izaći na vidjelo, ali mi znamo sve – kaže Knežević.

 

Poručuje da Srđana jesu ubili, ali da on i dalje živi kroz narod i one koji ga se sjećaju.

 

Mlađi Srđanov sin Kosta takođe tvrdi da institucije nadležne za rješavanje ubistva Srđana Kneževića ne rade svoj posao i da narod koji svake godine odaje počast Srđanu plaća iste te organe, kojima nije u interesu da pronađe ubice.

 

– Ja se iskreno nadam da će kad-tad doći ta situacija u državi, da će nadležni početi da rade svoj posao i da će riješiti ne samo ubistvo našeg oca, nego i sva druga ubistva na području Pala – istakao je Kosta.
Predsjednik Udruženja „Beli vukovi“ iz Pala Janko Šešlija kaže da istraga o pomenutom ubistvu komandanta istoimene jedinice i dalje stoji u mjestu.

 

– U posljednje vrijeme imamo neka saznanja da je to sve zaustavljeno i da predmeti stoje u ladicama, da nedostaju neki dokazi – kaže Šešlija i dodaje da polako gube strpljenje i nadu da će se bilo šta riješiti u skorije vrijeme.

 

Šešlija kaže da želi da pita nadležne organe zašto već jednom ne izađu pred javnost i kažu da ne mogu riješiti ovo ubistvo i da je predmet zatvoren.

 

– Svake godine ista pitanja postavljamo i po tom pitanju se ništa ne dešava. Borci i narod su ogorčeni, ubice se šetaju, vjerovatno su neki i biznismeni koji imaju podršku nekog „odozgo“ i koji više vole kriminalce i ubice nego poštene borce i vrijedne radnike koji su stvarali Republiku Srpsku – kaže Šešlija.

 

Nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti Srđanu Kneževiću, kojem su prisustvovali i pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, predstavnici Grada Istočno Sarajevo i opštine Pale, te pripadnici boračkih udruženja iz okolnih gradova Srpske, porodica i saborci iz „Belih vukova“ danas će položiti vijence i zapaliti svijeće i na Srđanovom grobu u selu Tvrdimići, na Trebeviću.

 

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *