Perduv: 500 dana nadležni nisu riješili slučaj Davida Dragičevića

Društvo

Članovi grupe Pravda za Davida danas su se obratili medijima na Trgu Krajine kako bi simbolično ukazali na to da za 500 dana potrage za istinom nadležne institucije još nisu riješile slučaj ubistva Davida Dragičevića.

 

Prema riječima Ozrena Perduva, iza njih je stotine prekršajnih i krivičnih prijava, hapšenja, privođenja, poziva na saslušanje, legitimisanjasamo zato što nisu prihvatili, kako kaže, očigledne neistine koje su im servirane, prenosi Klix.

 

– Najodgovornije je Okružno tužilaštvo Banjaluka jer ne želi procesuirati odgovorne iz policije – rekao je Perduv.

 

Naglasio je da se istraga ne bi vodila kao ubistvo protiv NN osobe da nije bilo grupe PzD te smatraju to jednom od pobjeda. Pobjedom smatraju i priznanje da je sramna konferencija od 26. marta prošle godine bila greška.

 

– Podnijeli smo izahtjev Okružnom sudu za zaštitu prava na slobodu kretanja. Nije mi jasno zbog čega više nakon mjesec nemamo odgovor iako je zakonom Kpropisano da se na te stvari reaguje hitno”, kazao je Perduv.

 

Kazao je kako nisu dobili ni odgovor na žalbu na rješenje policije da im se zabrani okupljanje na Trgu Krajine iako uvijek navedu da će ih biti do 100 i da neće biti razglasa niti transparenata. Rok je u tim slučajevima 24 sata, a oni čekaju odgovor više od 20 dana.

 

– Institucije zaboravljaju na međunarodni standard da se okupljanja koja su mirna ne prekidaju i ne zabranjuju, a znate kako se ovdje dešava. Nismo dobili odgovore ni na pritužbe na rad policijskih službenika. Pamtimo sve i to je dodatni motiv da ne odustanemo. I dalje smo tu ako treba još 500 dana za Davida i sve nas. Kako kaže naš glavni okružni banjalučki tužilac: ‘Durat ćemo i dalje'”, poručio je Perduv.

 

Članovi će se danas okupiti na rječici Crkvena gdje je pronađeno Davidovo tijelo gdje će zapaliti svijeće, a potom će večeras, kao i prethodnih mjeseci, otići u park ispred Hrama Hrista spasitelja gdje će u čast ove borbe i Davida podići balon u obliku srca s brojem 500 s porukom da počinitelji ovog strašnog zločina moraju biti kažnjen.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *