Hrvatska policija prebacila 18 povrijeđenih migranata u BiH

Društvo

Pripadnici Granične policije Republike Hrvatske nezakonito su upali na teritoriji Bosne i Hercegovine kako bi prebacili 18 povrijeđenih migranata u našu zemlju.

 

Osamnaest povrijeđenih osoba za koje se sumnja da su migranati pronađena je sinoć na teritoriji opštine Velika Kladuša (lokacija Požar). Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Granična policija BiH potvrdili su incident, ali nisu željeli davati nikakve detaljnije informacije.

 

Kako saznajemo, povrijeđene migrante na teritoriju naše zemlje nezakonito su prebacili pripadnici Granične policije Republike Hrvatske, a koji su se nakon što su ih uočili pripadnici Granične policije BiH povukli na teritorij susjedne zemlje.

 

U slučaj koji se odnosi na 18 migranata uključilo se i Tužilaštvo BiH iz kojeg su nam kazali kako zajedno sa agencijama za provođenje zakona poduzimaju aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja te da više informacija ne mogu davati.

 

Još od ranije bosanskohercegovačke vlasti, ali i svjetski mediji tvrde kako policija Republike Hrvatske tuče i vraća migrante na teritoriju Bosne i Hercegovine.

 

Ovo je prvi konkretan slučaj u kojem su potvrđeni navodi bh. funkcionera o tome da susjedna zemlja krši suverenitet BiH ilegalnim upadima policajaca na teritorij pod kontrolom službenog Sarajeva.

 

(NN/klix.ba)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *