Banjaluka: Počela gradnja kružnog toka kod Policijske uprave

Društvo

Izgradnja nove kružne raskrsnice, na ukrštanju kod Policijske uprave, počela je danas, u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“. Ovaj, budući kružni tok jedna je od ključnih saobraćajnih tačaka u gradu, pošto predstavlja poveznicu Istočnog i Zapadnog tranzita.

 

Ovo je već deseta kružna raskrsnica koja se gradi unazad zadnje tri godine, za koju je iz budžeta izdvojeno 369.000 KM – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao radove na ukrštanju ulica Isaije Mitrovića, Solunske i Kozarske.

 

Prema njegovim riječima, ova raskrsnica je poveznica nekoliko važnih saobraćajnica, i to s jedne strane prema novom mostu u Obilićevu i spoju na Istočni tranzit, a na drugoj strani prema Zapadnom tranzitu i centru grada.

 

-Praktično, izgradnjom ovog kružnog toka biće zatvoren prsten Istočnog i Zapadnog tranzita – naglasio je Radojičić.

 

On je uputio apel vozačima za strpljenje i razumijevanje s obzirom na to da će za vrijeme izvođenja radova biti i izmjene režima u odvijanju saobraćaja.

 

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, kazao je da ono što izdvaja ovu od drugih kružnih raskrsnica u gradu, jeste to da se ovdje radi o povezivanju dvije trokrake raskrsnice koje su do sada funkcionisale zasebno.

 

Ova raskrsnica neće biti u klasičnom obliku kruga, nego više elipse koji će povezati dvije raskrsnice. Zatražili smo od izvođača da se radovi okončaju i prije predviđenog roka. Takođe, nastojaćemo da bude što manje potpunih obustava saobraćaja i da se saobraćaj odvija i pored radova na ovom lokalitetu – rekao je Sandić.

 

On je naveo da je ova kružna raskrsnica trebalo da bude završena i prije puštanja u funkciju novog mosta, ali da su neuspješni tenderi otegli ovaj projekat.

 

Izvođač radova je preduzeće „Kozaraputevi“, koje ima rok od 90 dana da izgradi raskrsnicu. Iz ovog preduzeća su obećali da će nastojati da radove okončaju i prije ugovorenog roka.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *