Banjaluka: Spajanje saobraćajnica u Oblićevu

Društvo

Decenijski problem sa saobraćajnicom u Ulici Braće Jugovića u banjalučkom naselju Obilićevo, koja je pravila brojne probleme učesnicima u saobraćaju, trebalo bi uskoro da bude riješen, nakon što je danas počelo rušenje stambenog objekta u ovoj ulici, zbog kojeg do sada nije bilo moguće spajanje saobraćajnica.

 

Već dugi niz godina, na sredini Ulice Braće Jugovića, kod ukrštanja sa Pionirskom ulicom, postoje ozbiljni problemi u odvijanju saobraćaja, i to zbog objekta koji je predstavljao svojevrsnu fizičku prepreku normalnom odvijanju saobraćaja. Nakon rušenja navedenog objekta, i izgradnje spoja saobraćajnice, širine šest metara, sa obostranim trotoarima širine po 1,5 metara, biće omogućen normalan saobraćaj – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

 

Nakon ovih građevinskih radova, za koje će biti izdvojeno 20.000 KM, doći će i do izmjene režima odvijanja saobraćaja u ovom dijelu Obilićeva.

 

Skupština grada je u junu ove godine donijela odluku o kupovini navedenog objekta, te njegovom rušenju i izgradnji spoja saobraćajnice.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *