BANJALUKA: Direktorica progoni radnike, utiče na usvajanja i zloupotrijebljava djecu i invalide! (VIDEO)

Društvo

Grupa radnika banjalučkog Centra za socijalni rad teško optužuje direktoricu Veru Sladojević. Optužbe se odnose na mobing, zloupotrebu položaja i nezakonito miješanje u proces usvajanja djece.

Vera Sladojević je još prije dvije godine tvrdila da su prestali sukobi u Centru i da je sa svađama “gotovo”. Ipak, grupa radnika je uputila pismo Gradskoj upravi i nadležnim pravosudnim organima u kojem su izneseni zabrinjavajući podaci o stanju u Centru.

Zaposleni tvrde da su izloženi mobingu i stalnim maltretiranjima, zbog čega je nekoliko radnika već dalo otkaz.

Dugogodišnji radnik Centra, Bojan Arula, tvrdi da ga je direktorica Sladojević uzela na zub otkako joj je bio rival na konkursu za direktora centra. Ističe da je situacija kulminirala njenim zahtjevom da radnici „dobrovoljnim prilozima“ plate novogodišnju večeru članovima Upravnog odbora.

-Ljudi su bili zaprepašteni i nisu znali kako da odreaguju. Ja sam pitao: Ljudi, zašto bismo mi plaćali večeru bilo kome?-kaže Arula, objašnjavajući zašto je ponovo dospio na crnu listu Vere Sladojević.

Arula tvrdi da direktorica preko svojih kontakata u pojedinim medijima i pravosuđu godinama protiv njega vodi prljavu kampanju. Kaže da je pokretala disciplinske postupke zbog banalnih stvari, poput nošenja slušalica na poslu. Sukob je postao neizbježan kada je Sladojević podnijela tri krivične prijave protiv njega, zloupotrebljavajući korisnike socijalne pomoći.

-Sve tri optužbe su apsurdne, što potvrđuje činjenica da je optužnica koja se odnosi na navodno zlostavljanje djeteta odbačena, jer je dijete to samo negiralo i izjavilo da je tetka, koja je u to vrijeme bila u dobrim odnosima sa Verom Sladojević, mene sama optužila za zlostavljanje njenog sestrića, objašnjava Bojan Arula.

Radnici Centra tvrde i da se direktorica nezakonito miješa u proces usvajanja djece, da skraćuje zakonom propisane procedure, i da je suprotno namjeri rodbine djeteta, omogućila usvajanje funkcioneru DNS-a, stranke kojoj i sama pripada.

                                           Partijska podrška direktorici:Čubrilović u posjeti Centru za socijalni rad

Takođe, tvrde i da je tokom izborne kampanje u septembru dolazilo do sumnjivih isplata jednokratne pomoći u gotovini, što upućuje na manipulaciju i kupovinu glasova. Osim toga, navode da je Vera Sladojević, kao kandidat DNS-a za odbornika u Skupštini Grada Banjaluka, uspijevala da „privoli“ korisnike socijalne pomoći da dolaze na predizborne skupove.

Na tribini DNS-a na Starčevici, 12. septembra prošle godine pojavilo se nekoliko korisnika socijalne pomoći, invalida u kolicima, čak i djece invalida. Koliko drži do svog, i ugleda institucije koju predstavlja, Sladojević je pokazala prozivajući te ljude u publici i primajući cvijeće iz ruku bolesnog djeteta. Bez dileme, radi se o klasičnoj zloupotrebi službenog položaja i zloupotrebi djece u političke svrhe, što je kažnjivo po zakonu!

Nečasno i do bola ogavno, kao što se vidi na snimku.

{youtube}tfz2y-xeMJk{/youtube}

Vera Sladojević ovih dana nije bila voljna da razgovara s novinarima. Na optužbe je odgovorila u pisanoj formi, za BN televiziju, demantujući sve optužbe.

-Štitim interese svih svojih korisnika, a sa sudbinama djece nikada se, u životu, nisam poigravala, niti ću to dozvoliti ikome ko je zaposlen u Javnoj ustanovi „Centar za socijalni rad“ Banjaluka. Upravo, zbog takvih pristupa u mom radu, tražila sam i odgovornost, protiv onih koji su izašli iz okvira svojih službenih ovlaštenja, tako da sam i mogla očekivati ovakvu vrstu pritisaka, navela je Vera Sladojević u svom odgovoru.

Zbog kršenja procedura u vezi sa usvajanjem djece, Vera Sladojević će se ovih dana naći na optuženičkoj klupi.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *