Ko je i zašto pozvao Vuka Jeremića na simpozijum u Trebinju?

Društvo

Koji je povod dolaska Vuka Jeremića na teološki simpozijum u Trebinju, ko ga je pozvao, i da li to znači da on za svoju predsjedničku kandidaturu podršku traži i u Hercegovini, ili kod tamošnjih crkvenih velikodostojnika SPC?

U Trebinju je sinoć počeo trodnevni naučni skup pod nazivom “Teologija u javnoj sferi”, u organizaciji Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, odnosno Centra za filozofiju i religiju.

Učesnici diskutuju i na temu “Evropa na raskršću kriza i budućnost evropskog identiteta”.

Poznata imena iz raznih oblasti Republike Srpske, BiH, Srbije i Crne Gore, učestvuje na ovom naučno-teološkom skupu, što je svakako za pohvaliti, s obzirom da se odvijaju različite panel diskusije, predavanja, predstave i izložbe.

Zanimljivo je da se na ovom Simpozijumu pojavio i Vuk Jeremić, kandidat za predsjednika Srbije na nadolazećim predsjedničkim izborima u Srbiji.

Koji je povod njegovog dolaska, ko ga je pozvao i da li to znači da Jeremić za svoju predsjedničku kandidaturu podršku traži i u Hercegovini, ili kod tamošnjih crkvenih velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve, pitanja su bez odgovora.

Crkva ne bi trebalo da se miješa u politiku, pogotovu ne uoči predsjedničkih izbora u Srbiji , i ne iz Republike Srpske, da Vukom Jeremićem bode oči zvaničnom Beogradu, koji će svakako imati i svog kandidata.

Milan Petrović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *