Djevojka završila s ugruvanim vratom nakon udara grane

Društvo

Djevojka J.V. koju je sinoć udarila grana preko puta parka “Mladen Stojanović” u Banjaluci u ispovijesti za “Nezavisne” je rekla šta se zapravo desilo sinoć.

 

“Izlazila sam sa PMF-a gdje sam zaposlena, prešla ulicu i krenula ka autobuskoj stanici i kod Crvenog krsta sam čula kao da duva jak vjetar i čovjeka kako iza mene govori ‘PAZI’ i znam samo da sam pala na zemlju”, rekla je J.V.

 

Prema njenim riječima, udarila ju je ogromna grana koja je samo odjednom pala, možda zbog starosti, a možda zbog jakog vjetra.

 

“Prišli su mi odmah ljudi i pozvali Hitnu pomoć, sreća tu se zadesila i jedna doktorica koja mi je pružila pomoć, nisam pala u nesvijest, bila sam svjesna ali osjećala sam strašne bolove”, kazala je J.V.

 

Najveća sreća je što nema nikakvih preloma, ali joj je ugruvan vrat i ima jake bolove.

 

“Imam ogrebotine po glavi, rukama i nogama, ali sam srećna što nemam težih povreda i odmah sinoć sam puštena kući sa UKC RS”, dodala je J.V. za “Nezavisne”.

 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da problem starih i bolesnih stabala u Banjaluci, koja mogu ugroziti i bezbjednost građana, može biti riješen postupkom sanitarne sječe.

 

“Kada je riječ o sanitarnoj sječi kod nas postoje dva nepomirljiva stava, mišljenja ili grupacije lica – jedni koji se bune kada se posječe svako drvo ili grana, čak i kada postoji obrazloženje za to, te drugi koji se jave obično kada se nešto desi”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

 

Radojičić je rekao da postoji evidencija o tome gdje bi trebalo sprovesti sanitarno pročišćavanje i dodao da je u gradu dosta stabala u lošem stanju.

 

“U protekle tri godine posadili smo 1.000 sadnica i to bi trebalo da se obavlja još intezivnije, ali imamo mnogo reakcija građana kada se posiječe neko stablo”, naveo je Radojičić i dodao da se zbog toga nadležni takoreći suzdržavaju od sječe jer građani, bez obzira na argumente, izražavaju proteste.

 

On je ocijenio da bi u Banjaluci iz sanitarnih razloga trebalo posjeći nekoliko stotina stabala, prvenstveno jer su oboljela.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *