Upozorenje vozačima zbog početka školske godine

Društvo

Povodom početka nove školske godine, na šest lokacija širom grada, postavljeni su ulični transparenti sa upozorenjem vozačima na pojačanu pažnju na najmlađe učesnike u saobraćaju. Kako bi prvačići bili pripremljeni na siguran prelazak gradskih ulica na putu do škole, svi oni će dobiti prigodne poklone kako bi im skrenuli pažnju na ponašanje u saobraćaju.

 

Kako bi sve bilo spremno za početak školske godine, obnovljena je i saobraćajna signalizacije u zonama svih škola, utvrđena ispravnost vertikalne saobraćajne signalizacije, te zamijenjeni dotrajali i oštećeni „ležeći policajaci“.

 

Pored ovih aktivnosti, početkom nove školske godine, sprovodiće se i promotivne akcije upoznavanja djece i vozača da je počela školska godina i da svi moraju biti oprezni u saobraćaju – upozoravaju u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

 

Za „prvačiće“ su, između ostalog, pripremili i niz prigodnih poklona, poput saobraćajnih bukvara i promotivnih majica sa natpisom „Pazi, pazi, đak po zebri gazi“.

 

Septembar je mjesec kad djeca igralište i loptu, zamijene školskim klupama i knjigama, ali još uvijek nisu dovoljno svjesna da se moraju bezbjedno ponašati na putu od kuće do škole, ne mogu pravilno da procjene brzinu vozila i saobraćajne situacije i zato svi zajedno moramo uložiti maksimalan napor da ne dođe do neželjenih posljedica – apeluju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *