Oblačno sa kišom tokom čitave sedmice

Društvo

Vremenske prilike u Bosni i Hercegovini neće se znatnije promjeniti do kraja ove sedmice, a već iduće sedmice nas očekuje toplije vrijeme.

 

Prema podacime Federalnog hidrometeorološkog zavoda u toku ove sedmice preovladavaće umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u sjevernim i centralnim područjima očekuje se u popodnevnim satima slaba kiša ili lokalni pljusak. Više sunčanih sati moguće je u Hercegovini.

 

Jutarnje temperature svježije u odnosu na prethodnu sedmicu kretaće se od osam do 13 stepeni u Bosni, a u Hercegovini do 18 stepeni. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 19 i 25, na jugu do 29 stepeni.

 

Sutra se u Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni prije podne će biti dosta magle ili niske naoblake, a sunčanije u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 29 stepeni.

 

U srijedu se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalno će padati slabija kiša ili kratkotrajan pljusak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stpeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26 stepeni, na jugu zemlje do 29 stepeni.

 

Za četvrtak se u našoj zemlji prognozira pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se prognoziraju na sjeveru i istoku Hercegovine, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepni, na jugu zemlje i do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 29 stepeni.

 

U petak u Bosni prije podne dosta magle i niske naoblake, sunčanije će biti u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 29 stepeni.

 

Naredne sedmice toplije

 

U toku naredne sedmice (period od 16. do 23. septembra) prognozira se stabilnije i toplije vrijeme uz više sunčanih sati. U centralnim i sjevernim područjima očekuje se nešto više oblaka u donosu na krajniji jug.

 

Jutarnje temperature zraka kretaće se u rasponu od 12 do 17 stepeni u Bosni, a na jugu zemlje do 20 stepeni.

 

Temperature zraka tokom dana u Bosni biće od 23 do 28 stepeni, a u Hercegovini do 31 stepen.

 

Klix

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *