Najveći duguju 841 milion KM poreza i doprinosa

Društvo

Poreska uprava Republike Srpske potražuje 841 milion konvertibilnih maraka poreza i doprinosa od najvećih dužnika, najnoviji su podaci ove institucije i odnose se na kraj jula.

 

Najveći dužnici među pravnim licima duguju 814,2 miliona maraka, a preduzetnici oko 26,8 miliona konvertibilnih maraka.

 

Na teritoriji koju pokriva Područni centar Banjaluka nalaze se poreski obveznici koji najviše duguju – 259 miliona KM, a riječ je o području na kojem posluje najviše pravnih lica u Srpskoj.

 

Oko 139 miliona maraka duguju pravna lica i preduzetnici na teritoriji koju pokriva Područni centar Istočno Sarajevo, dok se oko 115 miliona KM odnosi na dug najvećih dužnika sa područja Područnog centra Doboj.

 

Područni centar Trebinje prikazao je da ne može da na naplati više od 88 miliona KM, a poreznici u Zvorniku više od 83 miliona KM. Gotovo 80 miliona KM je dug na teritoriji Područnog centra Doboj, dok poreznici u Prijedoru imaju najmanja potraživanja od poreskih obveznika – oko 76 miliona maraka.

 

Najveći dužnici su i dalje javne zdravstvene ustanove, odnosno bolnice, a najveći dužnik je Univerzitetski klinički centar Banjaluka od kojeg Poreska uprava RS potražuje oko 67,9 miliona KM.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *