Banjaluka: Kružni tok kod “Lesnine” gotov do idućeg ljeta

Društvo

Do kraja godine očekujemo da izaberemo najpovoljnijeg ponuđača za gradnju kružnog toka kod “Lesnine”, koji će biti završen do idućeg ljeta.

 

Najavili su iz “Puteva RS”, dodajući da je ovo sljedeći projekat koji će realizovati sa Gradom Banjaluka.

 

– Ako vremenski uslovi dozvole u ovoj godini ćemo krenuti u izvođenje radova. Naša zimska sezona počinje sa 15. novembrom, i potrudićemo se do tada da uradimo dio poslova, makar pripremne radove. Ono što sigurno možemo reći jeste da će raskrsnica biti operativna prije ljeta sljedeće godine- precizirao je direktor „Puteva“ Nenad Nešić.

Ova raskrsnica će biti građena uporedo sa rekonstrukcijom Ulice Ivana Gorana Kovačića, čime će se spojiti istočni i zapadni tranzit.

 

– Kada završimo još raskrsnicu kod “Lesnine” mi ćemo praktično imati čitav istočni bulevar spojen, najvećim dijelom i sa biciklističkim stazama- rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Prema ranijim najavama iz Grada, u okviru izgradnje kružnog toka, biće izgrađen trotoar na potezu prema zapadnom tranzitu, čime će biti riješen dugogodišnji problem sa bezbednim kretanjem pješaka na ovoj dionici.

 

Podsjetimo da su “Putevi RS” i Grad Banjaluka potpisali početkom godine tri sporazuma o izgradnji kružnih raskrsnica na putu M-4.

 

Pored izuzetno frekventne raskrsnice na ukrštanju Ulice Knjaza Miloša sa ulicama Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljić, u mrežu kružnih tokova uključena je još raskrsnica kod OŠ “Ivan Goran Kovačić” i treća na ukrštanju Ulice Branka Popovića i Puta srpskih branilaca, odnosno na spoju sa putem prema Prijedoru. Ovi radovi bi trebalo da koštaju oko tri miliona maraka.

 

U sva tri sporazuma definisana je obaveza Grada da obezbedi izvedbenu projektnu dokumentaciju, a nakon toga lokacijske uslove i građevinsku dozvolu te reši imovinsko-pravne odnose na zemljištu gdje se planira izgradnja raskrsnica, dok će “Putevi” finansirati gradnju.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *