“Plavi telefon” obilježava četiri godine postojanja

Društvo

Plavi telefon, savjetodavna linija za djecu sutra obilježava četiri godine postojanja.

Do danas, Plavi telefon je primio preko 2.700 poziva, a broj poziva se uduplava iz godine u godinu.

U dosadašnjem radu, više od 60 volontera, studenata humanističkih nauka je dalo svoj doprinos radu i razvoju Plavog telefona.

Plavi telefon je usluga Udruženja „Nova generacija“. Cilj postojanja ovakve vrste linije je pružanje savjeta i podrške dece u teškim i kriznim situacijama, a posebno u slučajevima nasilja i eksploatacije. Budući da je linija prepoznata od strane dece u širem konekstu, linija je otvorena za sve probleme dece za koje im je potrebna podrška i saveti.

Na telefonske pozive odgovaraju aktivni, edukovani volonteri/ke udruženja, koji su prošli 36 sati edukacije i konstantno se doedukuju u cilju pružanja što kvalitetnije podrške deci.

– Plavi telefon je anonimna linija, te nije potrebno ostaviti ni jedan ličan podatak čak ni u slučajevima kada neko želi da prijavi nasilje nad detetom. Možete nas pozvati na broj 080 05 03 05 svakim radnim danom od 9 do 17 časova. Linija je besplatna za pozive iz cijele Bosne i Hercegovine zahvaljujući prijateljstvu sa M:tel kompanijom. Pored toga, rad linije je podržan od stane Medaiboarda, Metromedie, Ježurka, ali i ostalih pojedinaca koji su prepoznali važnost postojanja ovakve linije te su pružili podršku u skladu sa svojim mogućnostima – stoji u saopštenju “Nove generacije”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *