Đaković neće podnijeti ostavku

Društvo

– Ostavku neću podnijeti jer ne vidim razlog za takvo nešto, a što se tiče opoziva i izjašnjavanja građana na referendumu, na to sam uvijek spreman – izjavio je ovo gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković na konferenciji za medije.

 

Dodao je da je novoj skupštinskoj većini već nudio opoziv.

 

– Što se tiče želje nove skupštinske većine da eventualno dođe do ostavke mene kao gradonačelnika, moje mišljenje je da nema nijednog ozbiljnog razloga za tako nešto. Moj rad je u protekle tri godine dobio vrlo visoke ocjene prilikom usvajanja izvještaja o radu gradonačelnika za 2016. i 2017. godinu – rekao je Đaković i dodao da izvještaj za 2018. godinu nije usvojen iz političkih razloga.

 

On je naveo da je SNSD trazio određen broj direktorskih pozicija te da DNS to nije prihvatio, a sa druge strane SNSD nije prihvatio naknadnu ponudu DNS o podjeli direktorskih fotelja.

 

– Nova skupštinska većina koja nezakonito postupa, to sve radi u namjeri da smjenjuje dosadašnje direktore i imenuje nove koji su članovi nove skupštinske većine i zato je zasljepljena i krši zakonske propise – tvrdi Đaković.

 

Podsjetio je da je Vlada RS osporila četiri akta koje je skupštinska većina donijela u februaru, u vezi sa odlukama o Komisiji za izbor i imenovanja i Odbor za zalbe, te da je u toku sudski upravni spor po nalogu Vlade RS.

 

– Bez obzira na to skupštinska većina je mimo odluke Vlade te akte ukinula na sjednici održanoj 4. septembra te nastavila dalji rad, nastojeći da izbjegne rješenje sudskog upravnog spora – rekao je Đaković.

 

Dodao je da postoji i sudska presuda zbog nezakonite odluke skupštinske većine kojom je tužba uvažena i ponisten je akt Skupštine grada u vezi sa Odborom za žalbe.

 

– Na 28. sjednici, skupštinska većina je odbila tačku dnevnog reda koju je predložio predsjednik Skupštine grada, u kojoj bi se izjasnili u vezi ove presude – podsjetio je Đaković.

 

Dodao je da su tu sjednicu napustili Klub odbornika DNS i odbornik SDP BiH jer smatraju da ovaj parlament radi nezakonito.

 

– Posto nije okončan upravni spor na sudu nismo željeli da svojim prisustvom dajemo legitimitet, po nama, nezakonitom radu skupštinske većine, odnosno za odluku skupštinske većine pored broja glasova, rad mora da bude zakonit – tvrdi Đaković.

 

Naveo je da tvrdnje da se kao gradonačelnik svrstao na stranu glasača DNS nisu tačne te da je napuštanjem sjednice zastupao zakonitost. Dodao je i da nezakonite odluke dovode do pokretanja sudskih sporova koji su dodatno novčano opterećenje za budžet grada Prijedora.

 

Pored Đakovića, koji je predsjednik Gradskog osbora DNS u Prijedoru, konferenciji su prisustvovali i šef Kluba odbornika DNS Goran Predojević te odbornice ove partije, Drenka Badšić i Olivera Brdar-Mirković.

 

Zanimljivo je da je Đaković pres konferenciju održao oko sat i po vremena prije zakazane konferencije političkih partija koje čine novu skupštinsku većinu u gradu Prijedoru bez odbornika DNS.

 

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *