SNSD-ovci sami sebi dodijelili značke i ordenje

Društvo

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Vlasenica, povodom Dana i slave opštine – Male Gospojine, dodijeljena su najviša opštinska priznanja, te potpisana povelja o bratimljenju sa opštinom Grosuplje iz Slovenije.

 

Najveće opštinsko priznanje, Zlatni grb opštine Vlasenica, ove godine dodijeljeno je predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović za podršku i doprinos razvoju ove lokalne zajednice.

 

Priznanje Grb opštine Vlasenica dodijeljeno je direktoru Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Miliji Radoviću, Razvojnom programu Ujedinjenih nacija, direktoru biciklističke trke Beograd-Banjaluka Vladimiru Kuvalji i Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Vlasenici.

 

Radović je rekao novinarima da je Agencija tokom proteklih godina podržala više projekata na unapređenju bezbjednosti saobraćaja u ovoj opštini.

 

– Ne možemo se baš pohvaliti da svi načelnici opština imaju razumijevanja za bezbjednost saobraćaja, kao što je to slučaj ovdje u Vlasenici – rekao je Radović.

 

Povelju o bratimljenju opština Vlasenica i Grosuplje potpisali su načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević i župan ove slovenačke opštine Peter Verlič. Cilj povelje je uspostavljanje čvršće privredne, kulturne i sportske saradnje.

 

Kraljević je rekao da je Grosuplje među najrazvijenijim slovenačkim opštinama, sa jakom privredom i uređenom komunalnom infrastrukturom koja gravitira Evropskoj uniji i preko njih žele da dođu do određenih fondova.

 

Verlić je rekao da potpisivanje povelje treba da predstavlja dobar početak za uspostavljanje prijateljskih odnosa između ove dvije opštine, a zajedničkim projektima mogu ostvariti saradnju, gdje računaju i na pomoć fondova Evropske unije.

 

Na sjednici su dodjeljene i posebne plakete i zahvalnice preduzećima, ustanovama, organizacijama i pojedincima koji su doprinijeli ugledu i razvoju opštine Vlasenica.

 

Čestitku povodom današnjeg praznika građanima opštine Vlasenica uputili su najviši zvaničnici Republike Srpske – srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

 

U okviru svečanog dijela programa nastupili su muzički sastav “Katera” iz Istočnog Sarajeva i folklorni ansambl iz Srpskog Itebeja.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *