Banjaluka: Završeni radovi na proširenju Vidovdanske ulice

Društvo

U cilju smanjenja saobraćajnih gužvi u centralnoj zoni, danas su završeni radovi na proširenju saobraćajnice u Vidovdanskoj ulici, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

 

– Saobraćajnica je proširena u dužini od 250 metara, na potezu od raskrsnice kod stare zgrade Vlade RS do ukrštanja sa Grčkom ulicom, odnosno zgrade Centralne banke što bi trebalo da utiče na smanjenje zagušenja koja su se javljala u tzv. šicevima- ističe načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

 

Uklonjen je trotoar na desnoj strani saobraćajice, a nova pješačka staza izgrađena je između postojećeg drvoreda, bez uklanjanja stabala.

 

-Tokom dana biće završeno i iscrtavanje horizontalne signalizacije jer će nova saobraćajnica imati četiri trake za kretanje vozila, što bi trebalo da ubrza saobraćaj na ovoj dionici i spriječi zagušenja – kaže on.

 

Ovi radovi izvode se u okviru šireg plana, čiji je krajnji cilj formiranje paralele sa Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, na dionici od stare zgrade Vlade RS do kružnog toka kod Policijske uprave, koji je trenutno u gradnji.

 

U Odjeljenju podsjećaju da je nedavno proširena i raskrsnica Juvana Dučića i Vuka Karadžića koja se nalazi u blizini što takođe smanjuje gužve u centralnoj zoni.

 

-Prema pozitivnim reakcijama vozača može se zaključiti kako ovi, naizgled, manji zahvati doprinose ubrzanju saobraćaja u centralnoj zoni – istakao je Sandić.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *